Премахване на двойна брадичка

В днешно време появата на двойна брадичка е все по-често срещан проблем дори и при млади хора. И въпреки, че този естетичен проблем не причинява никакви рискове за здравето ни, често тя може да бъде фактор, който да повлияе негативно на самочувствието ни и губят увереност в начина по който изглеждат. Двойната брадичка може да създаде илюзията за пълно или безформено лице, както и да придаде уморен вид на лицето ни. Проучванията показват, че 73% от хората се притесняват от упоритите мазнини под брадичката и поради това голяма част от тях избягват снимките. Затова е важно да предприемем действия, които да ни помогнат в борбата. Съществуват много начини, с които можем да се отървем от двойната брадичка, но за да изберете най-подходящия метод за вас трябва да се информираме какво представлява тя, как се формира и какви методи съществуват за премахването ѝ. Независимо от причината обаче двойната брадичка може да наруши пропорциите на лицето ни и да причини спад в самочувствието ни затова прочете статията докрай, за да научите всичко относно този проблем!

 

Какво е двойна брадичка и как се получава?

Преди да започнем да търсим решение за даден проблем е необходимо да се информираме първо какво представлява той. Двойната брадичка е проблем, с който всеки от нас ще се сблъска рано или късно. Тя е позната още като субментална мазнина всъщност е прекомерно струпване на мастни клетки под брадичката. Тя се образува, когато излишен слой мазнини се събере под брадичката или имате отпусната кожа. Това придава илюзията за втора брадичка и загубата на контур на лицето ни. И въпреки, че доста често асоциираме двойната брадичка с повечко излишни килограми, тя не е проблем, който е пряко свързан с теглото ни и отслабването не е сигурно решение. Има известни случаи, в които теглото е главната причина за появата ѝ, но те са рядкост и дори хора с напълно здравословно тегло могат да срещнат този проблем.

 

Кои фактори оказват влияние върху появата на двойна брадичка?

Двойната брадичка може да се появи поради няколко фактора. Всеки един от тях разбира се играе своята роля в образуването ѝ. Нека да разгледаме кои са те:

 

Генетична предразположеност

Генетиката е може би най-разпространеният фактор за наличието на двойна брадичка. Вероятността да имаме двойна брадичка след определена възраст е по-голяма, ако преди това някой в семейството се е сблъсквал с този проблеем.

 

Качването на килограми

Напълняването невинаги може да бъде причина за появата на двойна брадичка. Но въпреки това е хубаво да имаме едно на ум, че все пак това е една от възможните причини. Най-добрият начин да я елиминираме от списъка ни е като спазваме балансирана диета и избягваме преработените храни и прекомерния прием на захар. Това не само ще ни предпази от двойна брадичка, но и от други кожни проблеми.

 

Напредването на възрастта

Остаряването е част от нормалния цикъл на живота. Рано или късно ние се сблъскваме с него. То е процес, при който кожата ни започва да губи способността си да произвежда колаген и в следствие на това кожата ни да загуби своята еластичност.

 

Неправилна стойка

Вероятно сте забелязали, че когато сме пред огледалото можем да застанем така, че брадичката ни да изглежда значително по-голяма или пък по-малка. Това изцяло зависи от позицията на врата ни. Още повече стоенето пред компютри и телефони също допринася за неправилната стойка. Това е така, защото когато гледаме екрана обикновено ние се изкривяваме, а понякога и би могло да причини болка във врата ни.

 

Липсата на еластичност на кожата

Неправилната стойка може да бъде причина и за отпускането на кожата ни и загубата на еластичност. Както споменахме малко по-горе неправилната стойка и изкривяването от стоенето пред екрани могат да причинят болка във врата ни и да отслабят мускулите. В резултат на това ние ще получим двойна брадичка.

 

Митове свързани с двойната брадичка

В тази статия решихме да включим и някои от най-разпространените митове за премахването на този проблем, за да не си губите времето и средствата в търсене на решения, които няма да дадат желания резултат.

 

Мит #1 Упражненията помагат да се справим само с помощта на упражнения за лице

Кой не би искал да се отърве от този проблем така лесно, но за съжаление това не е възможно да се случи единствено с различни упражнения и „уреди“. На теория звучи прекрасно, но истината е, че този метод не влияе на причините за появата на двойна брадичка и ефектът от тях не е дълготраен.

 

Мит #2 Двойната брадичка ще изчезне след като свалим излишните килограми

Както вече споменахме по-горе в статията, теглото е възможно да е една от причините за появата на двойна брадичка, но не е гарантирано, че отслабването е решение на този проблем. Натрупването на мазнини може да се дължи на много други фактори и не е необходимо да е свързано с теглото ни.

 

Мит #3 Двойната брадичка се премахва само с операционна намеса

Пластичната хирургия не е единствения ефективен метод за премахване на двойна брадичка. Съвременната дерматология и козметичната индустрия се развиват все по-бързо и вече съществуват и други ефикасни методи, които биха дали желания резултат. Нека да разгледаме някои от тях.

 

Какви възможни решения съществуват за премахване на двойната брадичка?

Въпреки, че в миналото двойната брадичка е смятана за символ на сила, в днешно време тя е по-скоро знак на нездравословен начин на живот и признак на стареене. Ето един много ефикасен метод, чрез който ще постигнете видими резултати.

 

Радиочестотен лифтинг с Venus Legacy

Venus Legacy използва мултиполярна радиочестота, която стимулира производството на колафен и еластин в кожата, за да изглежда по-стегната и еластична. Мултиполярната радиочестота позволява загряването и източването на мастни клетки. Резултатът с Venus Legacy е гарантиран, защото технологията позволява загряването на мастните киселини в дълбочина В резултат, освен, че брадичката Ви ще изглежда значително по-прибрана, кръвообращението в зоната ще се подобри. Процедурата е безопасна и безболезнена, и по никакъв начин няма да усетите дискомфорт. Необходимият брой процедури е строго индивидуален за всеки, но обикновено са необходими между 6 и 8 процедури.