Видове лазери за лазерна епилация: Кой да изберем?

 

Видове лазери за лазерна епилация: Кой да изберем

 

Преди да се насладите на перфектно гладка кожа е необходимо да изберете освен качествен салон и добър специалист, на когото да се доверите, трябва да знаете разликата между различните видове лазери. За да ви помогнем, в тази статия ще Ви запознаем с различните видове апарати за лазерна епилация, за да можете да вземете информирано решение, когато решите да започнете с процедурите. 

В предишната статия Ви споменахме, че има три вида лазери, които се използват за лазерна епилация – александритен, диоден и Nd:YAG. А в тази статия ще Ви разкажем повече за предимствата и недостатъците на всеки един от тях, за да Ви помогнем да изберете най-подходящия лазер за вашата кожа.

Александритен лазер (дължина на вълната 755nm)

Александритният лазер е най-широко разпространеният апарат за лазерна епилация. Той има по-дълга дължина на лъча и е подходящ за третиране на по-големите зони на тялото. Препоръчва се за хора със светла кожа. Този лазер използва естествен кристал наречен александрит, откъдето идва и името му. Степента на проникване на лазера в кожата е изключително добра. Той осигурява прецизно и дълбоко разпределение на светлинната вълна в третираната зона, благодарение на това, че светлинният лъч е по-дълъг. Този вид лазер е най-ефикасният лазер за обезкосмяване, защото меланинът най-лесно абсорбира дължината на вълната на кристала. Александритният лазер не се препоръчва за хора с по-тъмна кожа, защото е възможно да причини обезцветяване на кожата. Преди процедурата кожата е препоръчително кожата да не е излагана слънце поне 14 дни, както и 14 дни след това. Лазерът разполага с охлаждаща система, за да направи обезкосмяването безболезнено. Охлаждането се осъществява с криоструя. 

Nd:YAG лазер

Това е най-новият апарат сред лазерите за обезкосмяване. Както александритният лазер, той също използва кристал (neodymium-doped yttrium aluminum garnet

), за да създаде условия за насочване на по-голяма вълна. Разликата между двата лазера е че при Nd:YAG лазера повлиява единствено меланина във фоликула на косъма, а не този в кожата както при александритния. Следователно, този лазер е безопасен за хората с тъмна кожа и тен, но хората със светла кожа ще се нуждаят от повече процедури, за да постигнат желания ефект. Още едно предиство на този вид лазери е, че няма ограничения за сезона и цвета на кожата. Nd:YAG лазера може да се използва и за друг вид процедури. Например, той има успокояващ ефект акнето, за нежелани кръвоносни съдове, както и служи за подмладяване на кожата.

Диоден лазер

Диодният лазер, наречен още „златен стандарт в лазерната епилация“ е най-ефективния и изгоден апарат за обезкосмяване. Този лазер работи подобно на светодиодите и лед светлините. Полупроводниковите елементи на апарата преобразуват електрическия импулс в мощни светлинни лъчи, които загряват космения фоликул и унищожават меланина, който се съдържа в тях, и постепенно косъмчетата изтъняват. Диодният лазер е подходящ за светла и тъмна кожа. В Alice Beauty използваме лазер от най-новото поколение лазери, които притежават FDA сертификат за безопасност и ефективност – Venus Velocity. Благодарение на високата си енергийна наситеност и дължина на вълната 800 мм, това е най-ефективният и безопасен апарат за лазерна епилация в козметичната индустрия. Дължината на вълната осигурява оптимален баланс между поглъщането на голямата енергия от меланина и дълбокото проникване в тъканта. Този лазер притежава уникална пикова мощност от 2400W, което му позволява да се справи и с по-тънките косъмчета и последните процедури от курса. Лазерната епилация с Venus Velocity е безопасна през всеки сезон благодарение на двата режима на работа. Лазерът отстранява нежеланото окосмяване изключително бързо (например, времето за цели крака е около 40 мин). Революционната система за охлаждане в реално време контролира температурата на апликатора 1000 пъти в секунда, правейки процедурата безболезнена.

 

  • Дава 90% гаранция, че окосмяването ще изчезне;
  • Необходими са малък брой процедури между 4 и 6;
  • Може да използва на всеки тип кожа и окосмяване;
  • Минимална вероятност от нараняване на кожата.

Надяваме се тази информация да Ви е била интересна и полезна. Целта ни е да бъдем обективни, за да можете да изберете най-подходящия и ефективен апарат за вашата безопасна лазерна процедура.